welcome

ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏ ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏ ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏ ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏ ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏ ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏ ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏ ျပင္ဦးလြင္ကခင္မင္လွစြာၾကိဳဆုိပါ၏

Thursday, August 15, 2013

အိမ္တြင္း မက္မန္းဝိုင္ျပဳလုပ္နည္း



အိမ္တြင္း မက္မန္းဝိုင္ျပဳလုပ္နည္း
Written by မိုးမခ
Print Email
   

မက္မန္းသီးကိုေရေဆးျပီး အေျခာက္ခံ(သို့) အဝတ္နွင့္ သန့္စင္ေအာင္သုတ္ပါ။ ျပီးလွ်င္ မက္မန္းသီး တစ္ျပည္ ကို သျကား(ျဖူ) တစ္ ပိႆာနႈန္း သံုးရမည္။ မက္မန္းသီး ဖံုးေအာင္မက္မန္းသီးတစ္ထပ္ျပီး လွ်င္သျကားတစ္ထပ္ဖံုးပါ။ အဆင့္ဆင့္အသီးတစ္ထပ္သျကား တစ္ ထပ္ျပုလုပ္ပါ။ ပိုသည့္သျကားကိုအေပၚတြင္ အားလံုးပံုထားပါ။ေလလံုေအာင္အဖံုးဖုန္းပါ။အေပၚယံရိွ သျကားသည္တျဖည္းျဖာားေအာက္သို့ က်သြားပါလိမ့္မယ္။
နွစ္လဝန္းက်င္ခန့္တြင္ အသီးနွင့္သျကားကို သမ ေအာင္ ေမွြေပးပါ။ ထို့ေနာက္ျပန္ျပီး ေလလံုေအာင္ ဖံုးထားေပးပါ။ စိမ္ျပီး အခိ်န္မွ ေျခာက္လခန့္အျကာ တြင္ အိမ္တြင္းျဖစ္ မက္မန္းသီးဝိုင္အျဖစ္သို့ ေရာက္ရိွ သြားပါလိမ့္မည္။ ဤနည္းသည္ ျပင္ဦးလြင္ျမို့၏ ဘိုးစဉ္ေဘာင္ဆက္ လက္ဆင့္ကမ္းခဲ့ေသာ အိမ္တြင္း ဝိုင္ ျပုလုပ္နည္းျဖစ္ပါသည္။ ေရလံုး၀ေရာ စရာ မလို၊ ဓါတုေဗဒေဆးဝါးမ်ား လံုးဝမလိုအပ္သည့္ ဝိုင္ခို်ခို် ျပုလုပ္နည္း ျဖစ္ပါသည္။
 

No comments:

Post a Comment